Frågor och svar

Vår ambition är att uppdatera med frågor och svar för de vanligaste förekommande frågor vi får.

Garanti

Vi följer de regler som omfattas av Konsumentköplagen. Se www.konsumentverket.se för mer information. Garantivillkoren gäller i Sverige. Våra produkter levereras med de garantier som våra tillverkare eller leverantörer erbjuder. Kund kan icke åberopa någon ytterligare produktgaranti från oss- För måttbeställda vävar gäller följande garantitider: 3 år

Generellt täcker garantin endast ursprungliga fel, dvs. fel som fanns i varan vid leverans. Markistygets bredd är 120 cm. Vid tillverkningen av en beställd markisduk sys tyget löpande ihop i stadkanterna tills aktuellt mått uppnås. Skarvarna kommer inte alltid symmetriskt beroende på dukens färdiga mått, mönsterrapporter samt att duken skall vara symmetrisk i ytterkanterna. Skarvningen utförs med dubbelsöm och ytterkanterna fållas. Detta innebär att den färdigsydda markisduken får en förstärkning där tyget blir dubbelt. Det kan därför uppstå bubblor på tyget når det rullas in på markisen. Det markistyg som idag används är av spinnfärgad akryl. Vikten ligger på 290 — 300 g/m2, vilket innebär att ett nytt markistyg oftast är lite tyngre än det som användes förr. Detta kan medföra att ett gammalt markisstativ inte orkar spänna ut den nya markisväven utan säckar lite.

 

Leveranstid?

Efter beställning skickar vi färdigsydda markisvävar ca 10 arbetsdagar från fabrik.

Hur levereras varorna?

Vi skickar markisvävarna med Schenker. Är paketet längre än 180 cm skickas det hem, mindre paket hämtas hos ombud. Vi viker väven för att paketet skall bli mindre.

Kvalité

Väljer du markisväv från de etablerade vävleverantörerna skiljer det inget i kvalité på deras standardvävar. Största skillnaden är att de har olika kulörer, mönster och struktur. Vävarna är alla spinnfärgad akryl för högsta färgäkthet och även belagd med teflon för att vara så smutsavvisande som möjligt. De olika vävleverantörerna erbjuder speciella kollektion inom standardvävar.  Sattler har tagit fram en kollektion de kallar Lumera. Denna markisväv är vävd av CBA, en fiber som nyligen utvecklats av Sattler, karaktäriseras av stark färgåtergivning. Den intensiva lystern håller extra länge. Färgens intensitet ökar p.g.a. vävens jämna och kompakta yta. Studier visar också att upp till 50% mindre smuts fastnar på lumera jämfört med vanlig markisväv. Duken har dessutom en bättre vattenavvisande förmåga än standardvävar. 

 

Hjälp med montering?

Tyvärr har vi  inga montörer. Här är en bra video hur montering av ny markisväv. klicka här